Dersom man vasker mopper i en vanlig vaskemaskin, bør man først riste og skylle moppene. Har man derimot en moppvaskemaskin trenger man verken å skylle eller riste moppene før vask. En moppvaskemaskin vasker nemlig skitt og lo av moppene for å så skylle dette ut av maskinen. Dersom man ikke har tilgang på verken en moppemaskin eller en vanlig vaskemaskin kan man legge moppene i håndvarmt vann tilsatt et vaskemiddel. Deretter må man skylle de for hånd.

Vaskemiddel
Man bør alltid følge de anvisningene som produsenten av moppene har satt opp. Dersom man vasker moppene galt har man ingenting å stille opp med dersom grunnen er feil ved vask, om man ønsker å klage på kvaliteten på moppene.

SE VÅRE MOPPEVASKEMASKINER HER – effektiv moppevask

Vanligvis velger man vaskemiddel ut i fra hvilke tekstiler man skal vaske. Dersom moppene inneholder ulike tekstilkvaliteter, må man finne et vaskemiddel som vaske de rene, uten å skade fibrene.

Her er en liten huskeliste over hva som er greit å vurdere når man skal velge vaskemiddel:

Enkelte blandingsmopper kan tape vekt og slitestyrke dersom man vasker de med vaskemidler som gir et mer basisk vaskevann enn pH 10,5
Mopper av mikrofiber tar skade av vaskemidler som inneholder klor.
Moppene blir fortere slitt dersom man vasker dem med et blekende vaskemiddel, men de blir fortere grå dersom man ikke bruker et blekende vaskemiddel.
Dersom man overdoserer med vaskemiddel, altså bruker med enn nødvendig, slites moppene unødvendig mye. Moppene inneholder jo som regel tensider fra renholdsmidlene vi har brukt og det er derfor ikke nødvendig å dosere en full dose.


Riktig stell og vedlikehold for mopphodene dine:
Før du bruker et helt nytt mopphode, bløtlegg det i kaldt vann for å bli kvitt belegget som er lagt til av produsenten. Dette fiberbelegget gjør moppehodet mindre absorberende. Før bruk, vri ut moppehodet og tøm vannet.

La aldri et mopphode stå i vann over natten. Dette kan svekke moppfibrene og oppmuntre til bakterievekst. Skyll alltid ut moppehodet når du er ferdig med å bruke og heng det til tørk. Tøm deretter til moppebøtta og skyll ut.

Før du bruker et mopphode, skyll det ut i kaldt vann for å sikre at det er rent.

Når du vri ut et mopphode, ikke vri det i vrimaskinen, da dette kan knekke moppetrådene.

Maskinvask mopphodene regelmessig. Dette bidrar til å hindre at trådene brytes ned av kjemikalier, og det bidrar også til å forhindre mugg. Bruk en vaskepose med mopphode slik at trådene ikke floker seg sammen.

Bruk aldri blekemiddel når du vasker moppehoder. Blekemiddel bryter ned fibrene over tid. Bruk i stedet et mildt desinfeksjonsmiddel som er egnet for moppvasking.

Bruk moppehoder i forskjellige farger til forskjellige jobber. For eksempel blå moppehoder for daglig mopping; grønne mopphoder for mopping på en poleringsmasse; hvite mopphoder for mopping på strippeløsning.