Det er derfor viktig at du velger en autoklav som har riktig kapasitet for det du ønsker å utføre. Som en generell tommelfingerregel bruker vi antall behandlere som en guide i valg av autoklav.

IQ3 fra KEN HYGIENE SYSTEMS har lang erfaring med å designe løsninger for sterilisering og vet hva som kreves av både interiør og utstyr for å få en god arbeidsflyt. Vi kan derfor guide deg til riktig autoklav, og utstyr forøvrig som tar hensyn til ønsket kapasitet og tid for klinikkens behov.

Typer autoklaver

Det er rekke ulike typer autoklaver, hver med sitt spesifikke formål.

Her finner du en kort oversikt over de forskjellige typene, slik at du får en idé om hva slags autoklav du trenger på din tannklinikk.

  • Type B: Vakumautoklav kan brukes til alle typer instrumenter inkludert hule instrumenter, porøse og innpakkede gjenstander, spesial instrumenter, stoff og gasbind. Instrumenter med skjøter
  • Type N: Normal damp autoklav kan bare brukes til massive ikke-pakkede instrumenter
  • Type S: Spesielle autoklaver kan brukes til det formålet som er spesifisert av produsenten, for eksempel for roterende instrumenter.

Kjøpe en autoklav – hva du bør vurdere?


Det er mange forskjellige autoklaver på tannlege markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken modell du skal ha på din klinikk. Ta kontakt med oss og vi hjelper deg med riktig valg.

Hvilke autoklaver anbefaler vi – og hvorfor?

Autoklaven er et viktig verktøy for å bryte smitteveier. I det tilfellet kan du være sikker på å få en autoklav som løser alle steriliserings oppgaver i klinikken din samtidig som du oppfyller NIR-krav til instrument sterilisering.