0 Items
+47 22 79 33 00 ken-no@ken.no

Dette har vært den verste globale krisen på flere tiår. Renseprosesser for hygiene er nå i søkelyset, som nøkkelen til å begrense utvidelsen av viruset. Hva har vi lært av dette? Hvordan vil denne krisen påvirke vaskeribransjen? Vi har spurt Christophe Sisternas, VP for Primus International Marketing:

HVA HAR VI LÆRT?


Hvordan kan vi, etter din mening, sikre befolkningens velvære og bekjempe viruset takket være vaskeritjenester?

Først må det være en dokumentert oversikt over hele vaskeriprosessen og den resulterende hygiene. Dette har vært tilfelle i mange europeiske land innen helsesektoren takket være implementeringen av RABC-standardene. Dette må imidlertid implementeres i alle land og slutte å være eksklusiv helsetjenester.

Mange sektorer kan dra nytte av en hygieneprosess der skittent lin blir nøye samlet inn, sortert etter kategori og identifisert av fargede poser fra pasientens / beboerens rom til vaskeriet. RABC-standarden (Risk Analysis Biocontamination Control) pålegger en “walk forward” -prosess som sikrer fysisk adskillelse av skittent og rent vaskerom, noe som minimerer kryssforurensning.

Dette gjør det mulig å vaske, tørke og etterbehandle opp til pakking uten å krysse lin / gjenstander og minimum håndtering, inkludert spesifikke vaskeprogrammer med desinfisering, spesifikke kjemikalier og sporbarhet.

For personalets hygiene normaliserer vi dessuten håndvaskprotokoll og minimum håndtering av lin for å levere tilbake til pasienten / beboerens rom.

Er det en reell fordel ved å insurvere vaskeprosessen for et mellomstort anlegg, som et sykehjem, et 50-roms hotell eller barnepass?

Med et profesjonelt internt oppsett har du full kontroll på vaskeprosessen og unngår risiko for ekstern forurensning. De nye standardene for post-coid vil trolig redusere antall fysiske interaksjoner med alt for å redusere den potensielle risikoen for linforurensning. Så hvis du holder alt internt, er det bare opplært personale som er i kontakt med det, og respekterer hygienestandarden du vil sette for anlegget ditt. Dette er sant for alle sektorer, igjen. Ikke bare for helsesektorer.

Betyr det at hovedpoenget bare handler om å redusere gapet mellom hygienestandarder for helsetjenester eller beste praksis?

Absolutt ikke. Klesvask-tjenesten er viktig for alle, og hjelper til med å rengjøre og rengjøre når som helst. Akkurat nå vil ethvert lukket rom som skal tiltrekke seg kunder, arbeidere, verter eller pasienter, måtte bli et trygt sted når som helst.

Kanskje et anlegg som bare vasker håndklær i dag, i morgen må det kanskje vaske personalets uniformer, mopper, minst en gang om dagen. Så det vil være et stort behov for fleksibel oppsett.

Vi har bevist vår allsidighet, tilpasningsevne, fleksibilitet til å svare på spesifikke krav (delikate plagg, personaluniformer, hansker, gir og tilbehør, mopper osv.).

Skal vi forvente ny hygienestandard for alle slags tøyinstallasjoner?

Vi vet det snart nok, men med eller uten det ønsker enhver vaskeripersonell å kontrollere prosessene sine perfekt og i hvert øyeblikk kunne bevise at deres virksomhet overholder de beste hygienestandardene

Skal vi også forvente at grunnleggende om praksis for hygiene endres blant brukere og operatører av vaskeri?

Det er klart at verden går berøringsfri. Så fjernkontroll, apper og i utgangspunktet IoT (Internet-of-things) vil akselerere enda mer som de allerede var. Vaskerier vil bli mer og mer kontantløse, og behovet for automatisering på doseringssystemer vil vokse like mye som programvareovervåking. Hos Primus er vi klare for dette takket være vår nye XControl FLEX-plattform og i-Trace-programvare for overvåking.

Vi vet at helsesektoren spesielt har vært gjennom tøffe tider for å håndtere kontantstrømmen deres og svare på det presserende behovet for flere senger, masker osv. Når det gjelder kostnadsfølsomhet, hva lærte pandemien oss?

Å investere i en full vaskeriinstallasjon er helt klart en kostnad, og mobiliserer kontantstrøm. En leieformel vil derimot bevare kontantstrømmen din for livsnødsituasjoner. Dette er en god metode for å få tilgang til bedre hygiene umiddelbart og å kjøre en intern løsning og glemme forhåndsinvesteringene. Vi bør hjelpe helseforvaltere med å investere i kjernevesenet og bruke finansiering for å gi dem tilgang til høye vaskerihygiene for pasienter og beboere

Hva lærte pandemien Primus og Alliance?

Når det gjelder hva kundene og partnerne våre trenger, tror jeg at vi mer enn noen gang har vist tilgjengeligheten og påliteligheten av støtten i alle forhold, med utvidet virkelighet når inneslutning blir nødvendig. Å være et globalt selskap har hjulpet mye i en slik krise, og lokal støtte har også vært grunnleggende. Fordi vi har fabrikker over hele verden, kan vi levere deler overalt raskt, vi har lagre og kan alltid holde en fabrikk i gang for å møte våre kunders behov. Dette har alltid vært en del av Alliance-forpliktelsen til kundene, og i denne krisen har det vist seg å være den rette retningen å gå. “Klesvask er alt vi gjør”

Christophe Sisternas er visepresident for internasjonal markedsføring hos Alliance Laundry Systems. Med mer enn 30 års erfaring i kjemisk industri og vaskeriindustrien. Han brenner for endringene som går gjennom sektoren, både når det gjelder teknologi og prosesser.