0 Items
+47 22 79 33 00 ken-no@ken.no

[ux_video url=”https://www.youtube.com/watch?v=vnF1wIYvltI”]

 

Det er 75 år siden, Kaj E. Nielsen grunnla industrieventyret KEN Brobyværk. Son Mogens K. Nielsen var da to og et halvt år – og har hatt en finger med i så godt som helt siden

Brobyværk: Julaften 1940. Mogens K. Nielsen på to og et halvt år med sin foreldet, Kaj E. og Gail E. Nielsen, samlet til jul med besteforeldrene.

På juletreet sitter blant andre mopeder, det vil si hvordan noen trekke i, så de sier bang.

Mogens må selvsagt prøve å trekke en moped. Med sin far i den andre enden.

Bang!

Mopeden er en liten notis med et vers. Den sier:

“Du lyktes i virksomheten vil gi gave,

unngå partnerskap,

du er sterkest alene. ”

Notatet er av stor betydning for det, siden utviklet seg til en betydelig lokal industri eventyr.

KEN Fondens bestyrelse består af: Mogens K. Nielsen, Birgit Schmidt, Søren Bech Sørensen, Torben Storm Nielsen.

KEN Fondens bestyrelse består af: Mogens K. Nielsen, Birgit Schmidt, Søren Bech Sørensen, Torben Storm Nielsen.

For Kaj E. Nielsen er det som et tegn fra oven. Han har hele året gått og grublet på hva han skulle. Å være i farens firma, hvor hans tre brødre er? Eller bli selvstendig næringsdrivende?

Hans far, Niels Christian Nielsen har sagt at han ønsker en avklaring senere for det nye året.

Kaj kjepper slip i lomma.

1 januar 1941 begynner han som selvstendig. Det er begynnelsen av KEN Machine, som i dag kalles KEN hygienesystemer, har 260 ansatte og eksport til det meste av verden.

– Så på den måten jeg faktisk hadde en hånd i spillet selv da, ler Mogens K. Nielsen, i dag 78 år og både leder av Produsent Kaj E. Nielsen og Gudrun E. Nielsen Foundation (KEN Fund), som samlet eie selskapet og styreleder i KEN Hygiene Systems A / S

potet peeler

– Det morsomme er at min far faktisk ikke visste hva han skulle gjøre. Han bestemte seg bare for at han skulle starte sin egen virksomhet. Så i begynnelsen solgte han så vidt berører maskiner for store gårder i området. Den første faktiske produktet var en potet peeling maskin i 1942nd

KEN første oppvaskmaskin kom i 1948, og resten er historie. I begynnelsen var de oppvaskmaskiner for catering-industrien, men på begynnelsen av 1970-tallet begynte det å skyte fart med avanserte vaskemaskiner for sykehus, som siden har vært KEN hovedprodukt. Andre viktige områder er oppvaskmaskiner for catering og mat og farmasøytisk industri.

I dag 60-65 prosent for eksport, og den største mottaker er Japan med Skandinavia og Australia på de neste plassene.

Og så KEN høye forventninger til USA, hvor du er i ferd med å få fotfeste.

– Men her har vi et lite begeistret for valget av Trump som president vil bety, sier Mogens K. Nielsen.

Hjertet av Brobyværk

Selv om KEN har vært global, har det alltid vært et fokus på lokalt engasjement.

For eksempel, KEN fondet bare spytte 67 000 kroner i boksen, slik at det kan bli ryddet opp i bekken gjennom Brobyværk.

For et dusin år siden gitt fondet med 750 000, slik at du kan opprettholde et medisinsk senter i Nr. Broby, og i år ga 300.000 for en kunstgress også i Nr. Broby. Og slik fortsetter det videre.

Så det er ikke for ingenting at det grønne området ved elva står en skulptur til minne om KEN grunnlegger, Kaj E. Nielsen.

Etter å ha blitt utdannet ingeniør og jobbet i noen år på Brdr. Gram i Vojens slått Mogens K. Nielsen hjem til farens firma i 1967 og var daglig leder 1981-2004.

Som leder av både fondet og styret vil han fortsatt ofte på fabrikken, men ikke hver dag.

– Jeg sikkert ser lys fremtid. Vi trenger ekte vekst og inntjening. Men det vil gi noe som vi flytte noen av sin produksjon til Slovakia. Og så vi forventer mye av en helt ny helautomatisk sterilisering senter for sykehus, og til slutt er vårt fokus i USA, nevner han.